Kek için: Öncelikle kullandığınız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Tencerenin içine bir miktar su koyup kaynatınız.
Üzerine suya değmeyecek şekilde ısıya dayanıklı başka bir kap koyunuz ve içine yumurtaları kırın, şekeri de ekleyip bir mikser yardımıyla yumurtalar iyice kabarıp, ılıklaşana dek çırpın.
Benmari kabını ocaktan alın ve 10 dakika mikserle çırpmaya devam edin. Başka bir kapta ise kakao, un ve tuzu karıştırın ve bu karışımı yavaşça yumurtalı karışıma fold edin, söndürmeden spatula ile karıştırın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyup ve kek hamurunu tepsiye dümdüz dökün ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 225 derece fanlı fırında, 7 dakika pişirin. Pişince çıkarıp soğumaya bırakın.
İç kreması için; Kremayı, pudra şekerini ve vanilyayı bir kaba alıp, mikser yardımı ile krema iyice kabarıp, sertleşene kadar çırpın. Kekin içine kremayı yayıp, rulo şeklinde sarın.
Ganajı için; Kremayı yanlardan kabarana kadar pişirin ve hemen altını kapatıp, içine çikolataları atın eriyene dek hızlı hızlı karıştırın. Ganajı dolaba kaldırın ve tamamen soğumasını bekleyin.
Sardığınız rulonun 1/3’ünü kesip kalan kekin yanına yerleştirin. Soğumuş olan ganajı, üstüne sürün, her yerini kaplayın ve bir çatal yardımıyla kütük gibi olacak şekilde şekiller verin. İstediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.