Öncelikle Muhallebi için bir tencereye 1 litre sütü alın.
Üzerine 1 su bardağı şeker ve yumurta sarısını ekleyip orta ateşte karıştırın.
Un ve nişastayı eleyerek süt karışımına ekleyin ve çırpma teliyle topaklanmaması için karıştırın.
Muhallebi kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak ocaktan alın ve soğuması için bir kenara alın ve en son kremayı ekleyin.
Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın ve ılık su ekleyin.
Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu da ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine kek harcını dökün.
Eşit bir şekilde yaydırdığınız kek harcını önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan keki başka bir yağlı kağıdın üzerine fırın tepsisini ters çevirerek aktarın.
Kekinizi yağlı kağıt ile birlikte rulo olacak şekilde sarın ve sardığınız rulo keki temiz bir beze sarıp, soğumaya bırakın.
Soğuyan ruloyu açıp arasına kremayı bir spatula yardımıyla eşit bir şekilde yayın, dilerseniz üzerine dilimlenmiş çilek ya da muz ilave edin.
Tekrar rulo haline getirin ve buzdolabında 4-5 saat dinlendirmeye bırakın.
Rulo pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Teşekkür ederiz.