Badem ve fındığı tavada yağsız olarak kavurun. Soğuduktan sonra mutfak robotunda ezerek ufalayın (havanda da ezebilirsiniz). Bal, pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı suyu küçük bir tencereye alıp 1 dakika karıştırarak ısıtın. Yumurta aklarını kuru bir cam kaseye alıp mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken ballı şurubu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Yaklaşık 4 dakika çırpın. Fındık, badem ve ince kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesini ekleyip spatula ile karıştırın. 280 ml kremayı ekleyip spatula ile karıştırın. Derin dondurucuya dayanıklı 8 kasenin içini streç film ile kaplayın. Pasta malzemesini kaselere aktarın. Derin dondurucuda 4-5 saat bekletin. Kalan 140 ml kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Derin dondurucudan çıkardığınız pastayı kaseden ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sosu gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.