Zencefilli Mandalina Şurubu

Zencefilli Mandalina Şurubu
19 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zencefilli Mandalina Şurubu için

Malzemeler

  • 3 kg mandalina
  • 2 adet portakal
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 parça zencefil (Ceviz büyüklüğünde)
Zencefilli Mandalina Şurubu

Nasıl Yapılır

  1. Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, ince dilimlenmiş zencefili, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin.
  2. Orta ateşte, yarım saat kaynatın.
  3. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın.
  4. Ocaktan alıp, oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın.
  5. Servis için damak tadınıza göre soğuk su veya soda ilave ederek inceltip tatlandırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo