Vişne Soslu Sütlü Tatlı

Vişne Soslu Sütlü Tatlı
26 Haziran 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Vişne Soslu Sütlü Tatlı için

Malzemeler

Vişne sos için:

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilyalı puding

Beyaz kat için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Kakaolu kat için:

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 parça bitter çikolata
Vişne Soslu Sütlü Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Sos için derin bir tencere içine 2 su bardağı vişne suyunu dökün. Ardından 1 paket vanilyalı pudingi ilave edip koyulaşana kadar orta ısılı ateşte pişirin.
  2. Silikon kek kalıbınızın içini ıslatıp, suyunu süzün. Pişen vişne sosunu kalıbın içine dökün. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir süre donmasını sağlayın.
  3. İrmikli kısmı için derin bir tencereye 2.5 su bardağı süt dökün. Üzerine 6 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sade irmikli tatlı piştikten sonra içine 1 paket vanilya ve 1 çay bardağı Hindistan ceviz ekleyip, karıştırın. Donmuş olan vişne sosunun üzerine dökün.
  4. Kakaolu kat için ayrı bir tencereye 2 su bardağı süt dökün. Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişmeye yakın içine 3 parça bitter çikolata ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu irmik tatlısını sade irmik tatlısının üzerine dökün.
  5. Hazırladığınız tatlıyı oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakın. Geniş bir tabağa kalıbı ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo