Muzlu Crumble

Muzlu Crumble
07 Mart 2021

Kıtır kıtır hamur, tarçın kokusu, bol muz ve üzerindeki dondurmayla harika bir tatlı

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muzlu Crumble için

Malzemeler

Crumble için

  • 1/4 su bardağı kahverengi şeker
  • 1/4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/4 su bardağı un
  • 60 g tereyağı (Küp kesilmiş ve soğuk)
  • 3/4 su bardağı ceviz içi (Kavrulmuş)

Dolgusu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 6 adet orta boy muz

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema
Muzlu Crumble

Nasıl Yapılır

  1. Ceviz hariç diğer malzemeleri orta boy bir kapta birleştirin ve ufalanıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Cevizleri ekleyip tekrar karıştırın ve buzdolabına alın.
  2. Döküm tava veya bir fırın kabında tereyağını düşük ateşte eritin. Esmer şekeri ekleyin ve yaklaşık 3 dakika eriyene kadar karıştırın. (Tavanın etrafında kayan ıslak görünümlü bir şeker kütlesi haline gelecektir). Tarçını, tuzu ve portakal suyunu ekleyin. Hafif kalınlaşana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.
  3. Muzları 2 parmak genişliğinde doğrayıp yavaşça tavaya ekleyin ve sosla kaplanmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alın. Buzdolabında soğuttuğunuz crumble karışımını eşit şekilde muzların üzerine serpin. Tavayı, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyun ve üzeri altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis edin.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo