Sebze soyacağıyla elmaların ortadaki çekirdekli kısmını çıkarın. Kabuklarını soyup sap kısımlarını temizleyin.
Elmaları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine tozşekeri serpiştirin. Limon suyu ve 1 su bardağı su ilave edin. Üzerini yağlı kâğıtla örtüp 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Başka bir tencerede süt, şeker ve çikolatayı kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını çırpın.
Nişasta ve yarım su bardağı suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı çikolatalı süte azar azar ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak 1 taşım kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Karıştırarak soğutun.
Yarım su bardağı süt ile1 paket krem şantiyi mikserde çırpıp yarısını hazırladığınız sütlü nişastalı karışıma ekleyip karıştırın. Kalan yarısını süsleme için ayırın.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup elmaların ortasına sıkın. Elmaların üzerini kalan krem şanti ve yeşil fıstık ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, doğal meyve püresi ile hazırlanan elmalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.