Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti
03 Ekim 2023

Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, Şubat-Mart aylarında açan kırmızı renkli bir meyvedir. Hasadı Temmuz ile Ekim arasında yapılır. Kızılcık mevsiminde hazırlayacağınız, lezzetli kızılcık suyunu dondururarak her mevsim tüketebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızılcık Şerbeti için

Malzemeler

  • 500 gr kızılcık
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
Kızılcık Şerbeti

Nasıl Yapılır

  1. Bütün malzemeler tencereye alınır.
  2. Kızılcıklar yumuşayana, renk verene ve lezzetler birbirine karışana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatılır.
  3. Kaynayan şerbet süzülerek şişelere alınır.
  4. Soğuduktan sonra servis edilir.
Servis Önerisi
  • Kek yanında servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre şeker miktarını arttırabilirsiniz, yaparken mutlaka tadına bakın. 
  • Baharatları çıkartabilirsiniz ya da farklı baharatlar ilave edebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo