Kireçte Kabak

Kireçte Kabak
03 Aralık 2024

Kökeni Meksika'ya dayanan bal kabağı, demir deposu olarak bilinir. Türkiye'de en çok Akdeniz ve İç Anadolu'da yetiştirilir. Genellikle tatlı ve salataların içerisinde kullanılan bu besin, metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Uykusuzluk, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Malzemeler hazırsa, 7'den 70'e her zevke hitap eden kireçte kabak tatlısı tarifine başlayabiliriz. Dilerseniz klasik kabak tatlısı tarifimize de göz atabilirsiniz.

Siz de doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz meyveli tatlılar arıyorsanız, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan crumble tarifine göz atabilir, kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

1 Porsiyon Kireçte Kabak Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan kireçte kabağın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kireçte Kabak için

Malzemeler

  • 3 kilo bal kabağı
  • 1 kase sönmemiş kireç
  • 4 litre su

Şerbeti için:

  • 8 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kireçte Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Sönmemiş kireci derin bir kaba koyun. Üzerine 4 litre su ekleyip karışımı bir süre bekletin. 
  2. Kireç dibe çöktüğünde, üstte biriken duru suyu dikkatlice başka bir kaba alın. 
  3. Bal kabağını soyun ve karpuz dilimleri gibi doğrayın. 
  4. Kabağı, kireçli suyun içinde, dilimlerin tamamen suyun içinde kalacak şekilde 1 gece bekletin. 
  5. Ertesi sabah, kabakları kireçli sudan çıkarıp iyice yıkayın. Ardından birkaç saat çeşme suyunda bekletin. 
  6. Kabak dilimlerini kürdanla birkaç yerinden delin. 
  7. Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ardından ılımaya bırakın. 
  8. Şerbet ılıdığında, kabak dilimlerini içine ekleyin. 
  9. Şerbetin kabakları tamamen kapladığından emin olun. 
  10. Şekerli şerbetin içindeki kabakları ateşe koyun ve kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. 
  11. Kabakları kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. 
  12. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. 
  13. Ardından kabakları şerbetten çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Servis Önerisi
  • Kireçte kabak tatlısını, armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız kabakların yeşile dönük ve olgun olmasına dikkat edin.
  • Tarife başlarken bal kabağının tadına bakmayı unutmayın. Böylece kullanacağınız şeker miktarını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Kabakların yumuşaması ve suyunu salması için, dinlendirme işlemlerini tarife göre uygulayın.
  • Kabak ve şerbeti birbirine karıştırırken ikisinin de ılık olmasına özen gösterin. Bu sayede emilimi daha kolay olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo