Kaymaklı Ayva Kulesi

Kaymaklı Ayva Kulesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Ayva Kulesi için

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 300 gr kaymak
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 40 gr lohusa şekeri
  • 1 tutam toz safran
  • Nar taneleri
Kaymaklı Ayva Kulesi

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları soyup enine yarım parmak kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Yarısını ayırıp kalanları tencereye alın.
  2. Yarım bardak şeker, lohusa şekeri ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Ayvalar yumuşayana kadar pişirip süzün.
  3. Ayırdığınız ayva dilimlerini başka bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve kalan şekeri ilave edin. Safranı ekleyip yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
  4. Sarı dilimin üzerine kalın bir tabaka halinde kaymak ilave edip antepfıstığı serpin. Kırmızı renkli ayva dilimini yerleştirin.
  5. Üzerlerini kaymakla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo