Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatlısı

Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatlısı için

Malzemeler

Tabanı için

  • 2 su bardağı sarı leblebi (Havanda iyice dövülmüş)
  • 1.5 yemek kaşığı hurma özü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Dolusu için

  • 4 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı toz jelatin 
  • 5 yemek kaşığı ılık su
  • 1 su bardağı yağsız taze köy peyniri
  • 2 yemek kaşığı hurma (İnce doğranmış) 
  • 2 yemek kaşığı hurma özü

Arası ve üzeri için

  • 7-8 adet çilek (Halka doğranmış)
  • 2 adet kivi (İnce dilimlenmiş)
  • Taze nane yaprakları
Hurmalı Pişmeyen Yoğurt Tatlısı

Nasıl Yapılır

Farklı bir hurmalı pişmeyen yoğurt tatlısı hazırlanışı
  1. Leblebileri toz haline getirip, tavada tereyağıyla birlikte kavurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kavurduğunuz leblebi harcına hurma özünü ekleyip karıştırın ve tabana bastırarak yerleştirin.
  2. Yoğurt ve şekeri derin bir kapta şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sıcak su ile jelatini de bir bardakta karıştırın. Yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Leblebili taban üzerine yoğurtlu karışımı aktarın. Sertleşinceye kadar, yaklaşık 1 saat buzlukta bekletin.
  3. Hurmaları, hurma özünü ve taze peyniri bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın (Krema kıvamı elde etmek için elma suyu da kullanabilirsiniz). 
  4. Hurmalı karışımı yoğurt tatlısının üzerine akıtmadan önce çilek ve kivi dilimlerinin yarısını donan yoğurdun üzerine yerleştirin. Hurmalı karışımı meyvelerin üzerine yayın. Üzerine de kalan meyveleri dizin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    Nefis yoğurt tatlısı tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo