Çilekli Granita

Çilekli Granita
26 Temmuz 2023

Elif Edes Tapan’dan en sevdiğiniz yaz tatlısı olmaya aday çilekli granita tarifi...

Not: Çıtır külahlar kahvaltı, kokteyl saatleri, başlangıçlar için peynirli ve/veya füme balıklı karışımların sunumlarında kullanılabilecek hoş bir servis aracıdır.

Çilek severler için nefis çilekli galette ve çilekli charlotte tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çilekli Granita için

Malzemeler

  • 1/2 kg çilek
  • 150 ml su
  • 2 tatlı kaşığı şeker veya bal
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

8 adet mini külah için

  • 2 yaprak baklava yufkası (Veya 1 adet günlük yufka)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
Çilekli Granita

Nasıl Yapılır

  1. Baklava yufkasını yatay şekilde tezgaha koyun ve üzerine tereyağı sürdükten sonra ikinci yufkayı üzerine serin.
  2. Diklemesine 4’e kesin ve elde ettiğiniz şeritleri de enlemesine keserek toplam 8 ufak dikdörtgen parça elde edin.
  3. Dikdörtgen yufkaları metal konik kalıplara veya alüminyum folyo ile elde hazırlanan konik şekillere çok sıkmadan külah şeklinde sarın ve birleşme noktalarını bir fırça yardımıyla su ile ıslatılarak yapıştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında, alt-üst ayarda 5-7 dakika pişirin.
  5. Su ve balı küçük bir sos tenceresinde kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. 
  6. Çilekleri mikserden geçirerek sıvı hale getirin.
  7. Ballı su, çilek ve limon suyunu bir kaba alarak karıştırın ve buzluğa koyarak dondurun. Donma sürecinde granitayı ara sıra kırarak karıştırın.
  8. Çilekli granitayı mini yufka külahlara koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo