- Lor, un, şeker ve irmiği derin bir kaba
koyun. Yumurtaları kırıp yumuşamış yağı ilave edin.
- Karbonat, vanilya,
üzüm ve cevizi ekleyip yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve çok hafif
elinize yapışacak bir hamur elde edeceksiniz.
- Fırın tepsisine fırın kağıdı yayın yada tepsiyi 2-3 yemek kaşığı sıvı yağla
yağlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları
avuçlarınız arasında yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp tepsiye
aralıklı olarak dizin.
- 5 dakika önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40
dakika, kenarları hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın.
- Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri
küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte, sık sık karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan
alın.
- Soğuyan tatlıları derin bir kaba
yerleştirip üzerine sıcak şurubu aktarın. Tatlıları arada sırada çevirerek
şurubu iyice çekmeleri için 30 dakika kadar bekletin ve servis tabağına alıp üzerine Hindistan
cevizi serperek servis yapın.
Daha sade bir tarif arıyorsanız, pratik lor tatlısına göz atın.
Teşekkür ederiz.