Ballı Armut Cipsleri

Ballı Armut Cipsleri
05 Mayıs 2022

Armut, bal ve ceviz ile hazırlanan armut cipsler, her zevke hitap ediyor. Klasik cipslerden farklı olarak tatlı bir şekilde sunulan ballı armut cipsi, film veya maç izlerken keyifle tüketebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Armut Cipsleri için

Malzemeler

  • 2 deveci armudu
  • İri kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • Bal
Ballı Armut Cipsleri

Nasıl Yapılır

  1. Armutların kabuklarını soyun. Sap kısımlarını kesip bir kenara alın ve armutları cips inceliğinde yuvarlak dilimleyin.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 150 derece fırında armutlar kuruyana kadar pişirin. Çıtır armutları aralarına ceviz serperek üst üste dizin.
  3. Tepelerini ayırdığınız sap kısımları ile süsleyin ve üzerine bal gezdirip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo