Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14532 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1316 Tarif
Diyet
4416 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2399 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5738 Tarif
Salata ve Meze
1362 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9177 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Püreli Dana Rosto
Sütlaç
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Bal Kabaklı Muhallebi
Bal Kabaklı Muhallebi
Selin Hıdır
03 Aralık 2024
Nefis muhallebi tarifine
göz atmayı unutmayın.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Unlu Patates Kızartması
Sodalı Pamuk Açma
Semsek Tarifi
Valide Sultan Çorbası
Saçaklı Poğaça
Üç Malzemeli Kurabiye
Krebe Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılır?
2 Malzemeli Tatlı Nasıl Yapılır?
3 Kaşık Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası
Yapay Zekaya Göre Dünyanın En Lezzetli 10 Yemeği
Muhallebiye Krema Yerine Ne Konulabilir?
Bal Kabaklı Muhallebi için
Malzemeler
1 su bardağı pişirilmiş ve püre haline getirilmiş bal kabağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
1/4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı vanilin
Yarım çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı zencefil
Bir tutam tuz
Üzeri için:
Pikan cevizi
Bal Kabaklı Muhallebi
Nasıl Yapılır
Bal kabağı püresi için bal kabağını yıkayıp soyun, ardından küçük parçalara kesin ve bir tencereye koyun.
Üzerine su ve şeker ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika kaynatın.
Pişen kabakları bir mutfak robotu kullanarak püre haline getirin.
Muhallebi için bir kaseye mısır nişastası ve su ekleyin.
Nişasta tamamen eriyene kadar karıştırın.
Orta büyüklükte bir tencereye süt, toz şeker, tarçın, zencefil, tuz ve vanilin ekleyin.
Karışımı orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Karışım ısındıktan sonra nişasta karışımını yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Karışım koyulaştıktan sonra muhallebiyi servis edeceğiniz kapların yarısına ilave edin ve soğuması için bir kenara alın.
Oda sıcaklığına gelen muhallebinin üzerine bal kabağı püresini ilave edin.
Bal kabaklı muhallebi servise hazır. Son olarak, üzerini dövülmüş pikan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Sütlü Tatlılar
Öğle Yemeği
Meyveli Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
20 Dakika
Kayısı Topları
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Şekersiz Çilek Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Vişneli Strudel
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Tufahiya
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Ananaslı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
160 Dakika
Karpuz Reçeli
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.