Ayva Peltesi

Ayva Peltesi
23 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ayva Peltesi için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg ayva
  • 1.5 su bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 7~8 antep fıstığı
Ayva Peltesi

Nasıl Yapılır

Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor...

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Çekirdeklerini bir kaseye alın. Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.

Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin. Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

Pelteyi bir tepsiye dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin. Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Kan yapıcı özelliği ile vücudun direncini arttıran pekmezli pelte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo