Ahududulu İrmik Pastası

Ahududulu İrmik Pastası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahududulu İrmik Pastası için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
  • 15 gr tereyağı
  • 2 paket dondurulmuş ahududu

Süslemek için

  • 1 çay bardağı soyulmuş antepfıstığı
  • 1 çay bardağı dondurulmuş ahududu
Ahududulu İrmik Pastası

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Su ve sütü tencereye alın. İrmik ve tozşekeri ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyu muhallebi
kıvamını almaya başlayınca zerdeçalı ilave edip 5-6 dakika daha pişirin. Üzeri göz göz olunca tereyağını
ekleyip ocaktan alın.

Tatlı ılınınca dikdörtgen cam kalıba 2 parmak kalınlığında dökün. Buzlukta katılaşıncaya kadar bekletip üzerini
meyve ile kaplayın. Malzeme bitene kadar tatlı ve meyveyi değişimli olarak kat kat yayıp aynı şekilde
hazırlayın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.

Tatlıyı servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerini süslemek için ayırdığınız ahududu ve antepfıstığı ile
süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo