Frambuazlı karışım için yoğurt, yağ ve frambuazları mutfak robotunda ezin.
Süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Un ve şekeri karıştırma kabına alın.
Yumurta, yoğurt karışımı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Gıda boyasını ekleyin.
Çikolatalı kek için kuru malzemeleri ayrı bir kaba alın. Yumurta, yoğurt, yağ, vanilyayı ekleyip karıştırın.
150 ml’lik 2 adet ölçü kabı alın ve kalıbın orta kısmına bir ölçü çikolatalı karışımdan dökün.
Hızlıca hareket ederek frambuazlı karışımdan bir ölçü alarak çikolatalı harcın ortasından başlayarak üzerine ekleyin.
Sırasıyla bu şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Kalıbı fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Keki kalıbında soğumaya bırakın. Üzeri için krema ve frambuaz reçelini sos tenceresine alıp reçel eriyinceye kadar kısık ateşte kaynamayacak şekilde ısıtın.
Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.
Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Çikolata karışımını üzerine yayıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.