Zebra Kek

Zebra Kek
08 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zebra Kek için

Malzemeler

Frambuazlı kek için

  • 150 ml frambuazlı yoğurt
  • 150 ml ayçiçeği yağı
  • 100 gr frambuaz
  • 200 gr + 5 yemek kaşığı kek unu
  • 140 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • Pembe gıda boyası
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı kek için

  • 200 gr kek unu
  • 140 gr toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 150 ml yoğurt
  • 150 ml ayçiçeği yağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 100 gr frambuaz reçeli
  • 100 gr bitter çikolata
Zebra Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin.
  2. Frambuazlı karışım için yoğurt, yağ ve frambuazları mutfak robotunda ezin.
  3. Süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Un ve şekeri karıştırma kabına alın.
  4. Yumurta, yoğurt karışımı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Gıda boyasını ekleyin.
  5. Çikolatalı kek için kuru malzemeleri ayrı bir kaba alın. Yumurta, yoğurt, yağ, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  6. 150 ml’lik 2 adet ölçü kabı alın ve kalıbın orta kısmına bir ölçü çikolatalı karışımdan dökün.
  7. Hızlıca hareket ederek frambuazlı karışımdan bir ölçü alarak çikolatalı harcın ortasından başlayarak üzerine ekleyin.
  8. Sırasıyla bu şekilde malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  9. Kalıbı fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  10. Keki kalıbında soğumaya bırakın. Üzeri için krema ve frambuaz reçelini sos tenceresine alıp reçel eriyinceye kadar kısık ateşte kaynamayacak şekilde ısıtın.
  11. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.
  12. Keki kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Çikolata karışımını üzerine yayıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo