Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve 1 yemek kaşığı kadar unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kalan unu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve portakal suyunu ilave edip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
Harcı yağlı kağıt serili 18 cm çapındaki 3 yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Kekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Portakal kremasını hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Krema kıvam almaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.,
Şurubu hazırlamak için portakal suyu ve toz şekeri ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın.
Dolgusu için krema, pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu geniş bir kaba alın. Kıvam almaya başlayıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın ve portakal kremasına ekleyin. Kalan portakal kabuğu rendesini de ilave edip, iki krema da iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
Soğuyan keklerinizi kalıplarından çıkarın. Aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin. Kalan kremayı kenarlarına ve üzerine sürün. Buzdolabına alıp soğutun.
Üzeri için bir tavaya kahverengi şekeri ve suyu alın. Şeker iyice eriyip koyulaşmaya başlayınca portakal dilimlerini ekleyin ve birkaç dakika çevirerek karamelize edin. Portakal dilimleri karamelize olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pastanın üzerini karamelize portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.