Muzlu Cupcake

Muzlu Cupcake
25 Şubat 2024

Cupcake, misafir ağırlarken, davet sofralarında ve çay saatlerinde en çok tercih edilen kek türlerinden biridir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan cupcake, renkli şekerlemeler ve krem şanti ile süslenir. Muzlu cupcake, hem hafifliği, hem de lezzeti ile okurlarımız tarafından çok sevilen bir tarif. Muzlu cupcake tarifini diyet listelerine uygun bir hale getirmek için, yapım aşamalarında şeker eklemeyin ve normal un yerine tam buğday unu kullanın. Listedeki malzemeler hazırsa, muzlu cupcake tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için cupcake tarifleri sayfamıza göz atın. Monster cupcake ve çikolata kremalı cupcake tarifini denemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Muzlu Cupcake için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet olgun muz (ezilmiş)
Muzlu Cupcake

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle fırını 180 derece ayarlayın.
  2. Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu, yani bütün kuru malzemeleri, bir kabın içerisine eleyerek alın.
  3. Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak kaşıkla çırpın.
  4. Muzları çatal yardımıyla ezdikten sonra şekerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Erimiş tereyağını da ekleyerek malzemeleri karıştırın.
  6. Ardından kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  7. Cupcake kalıplarının içerisine yağlı kağıt yerleştirin veya kenarlarını hafifçe yağlayın.
  8. Hazırladığınız harcı, kalıpların 2/3'ünü dolduracak şekilde dökün.
  9. Harcın en üst kısmına dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Cupcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifi hazırlarken mikser kullanmayın. Mikser, harcın kıvamını bozacaktır. Bu yüzden karıştırma işlemini kaşık yardımıyla yapın.
  2. Cupcake kalıplarını yağlayarak pişen kekin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Harcı kalıplara dökerken mutlaka boşluk bırakın. Kek piştikçe kabarır.
  4. Dilerseniz, pişirme işleminden sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo