Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

Limonlu Ve Haşhaşlı Kek
07 Şubat 2021

Şef Hakan Özfırıncı'nın @hakanozfrnc elinden tadı ve kokusuyla şahane bir kek tarifimiz var. Limon aromasıyla tatlandırdığımız keki, haşhaş tohumları ile buluşturduk ve ortaya nefis bir kek tarifi çıktı. İç harcında mavi haşhaş tohumları, limon suyu ve limon zest kullanılan keki, servis ederken pudra şekeri veya dondurma ile süsleyebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için taze nane yaprakları ile şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, limonlu ve haşhaşlı kek yapımı için detaylara geçebiliriz.

Dünyanın en popüler lezzetleri arasında yer alan soslu ıslak kek ve çilekli melek kek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limonlu Ve Haşhaşlı Kek için

Malzemeler

  • 150 g tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)         
  • 8 yemek kaşığı toz şeker             
  • 3 adet yumurta         
  • 2 yemek kaşığı yoğurt         
  • 2 yemek kaşığı limon suyu       
  • 2 adet limon zest         
  • 1.5 su bardağı un (Tepeleme)                      
  • 1 çay kaşığı karbonat      
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş  tohumu 
Limonlu Ve Haşhaşlı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve şekeri bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. Aynı kaba yumurtaları ekleyin ve 3 dakika süreyle karıştırın.
  2. Daha sonra yoğurt, limon suyu ve limon zesti de ekleyerek 2 dakika daha   karıştırmaya devam edin.
  3. Son olarak un, karbonat ve mavi haşhaş tohumlarını ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 
  4. Elde ettiğiniz karışımı daha önceden yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika süreyle arada kontrol ederek pişirin.
  5. Fırından aldıktan sonra 20-25 dakika dinlendirin ve dilimler halinde servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo