Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırıp, iki ayrı derin kaba aktarın. Yumurta sarılarının üzerine şekeri ve eritilip ılıtılmış tereyağını ekleyin.
Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Üzerine bir başka kapta karıştırılmış unu, kabartma tozunu ve kakaoyu, büyük bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin.
Mikserle, pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar 3-4 dakika çırpın ve bir kenarda bekletin.
Yumurta aklarının üzerine bir çay kaşığı ucuyla tuz ekleyin. Sonra da mikserin yüksek devriyle 8-10 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Unlu karışımı 2-3 aşamada köpüğünü söndürmeden silikon spatula yardımıyla iyice karıştırın ve malzemeleri birbirine yedirin.
Akıcı bir kıvamda olması gereken kek hamuruna ılık suyu azar azar karıştırarak ekleyin. Son olarak damla çikolata ve çekilmiş bademi ilave edip tahta kaşıkla tekrar karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından aldığınız keki soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.