Zencefilli Sepette Dondurma

Zencefilli Sepette Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefilli Sepette Dondurma için

Malzemeler

  • 250 gr vanilyalı dondurma

Krokan için

  • 50 gr soyulmuş badem
  • 170 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Sepetler için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 30 gr toz şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 15 gr un
Zencefilli Sepette Dondurma

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, bal ve toz şekeri bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ilave edip yumuşayana kadar karıştırın. Yağlı kağıdı hafif yağlayın ve karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp, yağlı kağıtlara dökün. 5’er cm’lik daire şeklinde yayın. Üzeri iyice kızarana kadar 12-14 dakika pişirin. Fırından alınca sertleşmeleri için 1 dakika bekletin. Spatula yardımıyla kaldırıp sufle kabı ya da kahve fincanının etrafını kaplayın. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın. Su, toz şeker ve bademleri yüksek ateşte şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı yağlı kağıt üzerine dökün ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Mutfak robotundan geçirip parçalayın. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo