Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma
09 Eylül 2020

Evde doğal ve sağlıklı dondurmalar hazırlamaya ne dersiniz? Sevgili Bergüzar Erden'den @berguzar.erden tadına doyamayacağınız nefis bir dondurma tarifimiz var. Dondurma yapımında orijinal tat yakalamak için mutlaka keçi sütü kullanmanız gerekiyor. Hafifliği ve lezzeti ile her zevke hitap eden vanilyalı keçi sütlü dondurmayı ister sade, isterseniz de tatlıların yanında servis edebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vanilyalı keçi sütlü dondurma nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı tatlar denemek istiyorsanız, çilekli çikolatalı dondurma ve pekmezli dondurma tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma için

Malzemeler

  • 500 g tam yağlı keçi sütü
  • 300 g taze krema
  • Bir fiske tuz
  • 60 g şeker
  • 1 adet vanilya çubuğunun çekirdekleri
  • 20 g süt tozu
  • 4 büyük yumurtanın sarısı
Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tencereye süt, şeker, krema, tuz ve vanilyayı koyarak kaynama noktasına yakın ısıtın. (Kaynatmayın)
  2. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri rengi açık sarı olup havalanıncaya kadar 2 dakika süreyle el mikseriyle karıştırın.
  3. Isınan sütü incecik ip gibi yumurtalı karışıma akıtın ve bu işlemi yaparken ara vermeden mikserle hızlıca karıştırın.
  4. Tamamını karıştırdıktan sonra tencereyi tekrar ocağa alın ve (bu işlemleri seri bir şekilde hızlıca yapmanız çok önemli) orta ateşte tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika süreyle karıştırmaya devam edin. (Hemen koyulaşması lazım ve içindeki yumurtanın kesilmemesi için kesinlikle kaynatmamanız gerekmektedir.)
  5. Ocaktan alın ve süt tozunu ilave ederek tahta kaşıkla iyice karıştırın. 
  6. Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra soğuk su dolu bir kabın içinde karıştırarak soğutun ve kapaklı bir kaba alarak 8 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  7. Limon sos için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye alarak orta ateşte koyulaşana kadar yaklaşık 2 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
  8. Daha sonra tereyağını ilave ederek karıştırın ve 8 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  9. Dondurma karışımını ve limon sosunu dondurma makinesine boşaltmadan önce blender’la iyice karıştırın. Varsa dondurma makinesine boşaltarak çalıştırın.
  10. Bu süre makineye göre değişmekle birlikte yaklaşık 30-40 dakika kadardır. Bu süre sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat süreyle buzlukta bekletin.
  11. Dondurma makineniz yoksa hazırladığınız dondurmayı ağzı sıkı kaba alarak 8 saat süreyle buzlukta bekletin. Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu işlemi dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kez tekrarlayın.
  12. Servis yapmadan 5 dakika önce dondurmayı buzluktan çıkarmanızı öneririz.

ŞEFİN NOTU

  1. Kavun tadını sevenler için vanilyalı keçi sütlü dondurma küçük kavunlar içinde servis edilebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo