- Kaynar suyun içine şurubu koyup eritin ve içine yumurta sarılarını ekleyip pişmesine izin vermeden çok hızlı çırpın. Renginin iyice açılmasını ve köpürmesini sağlayın.
- Mikserde yumurta beyazlarını pofuduk olup katılaşana kadar çırpın, kremayı da ayrı bir kapta çırpın. Ananası blender’da püre haline getirin.
- Kremanın içine sakızı ekleyin. Yumurta sarısını ve ananas püresini de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın. İçine pofuduk haldeki yumurta aklarını tek yöne karıştırarak söndürmeden tamamen yedirin.
- Kare bir kaba bisküvileri taban yapın. Üzerine parfe karışımını boşaltıp derin dondurucuda en az 6 saat dondurun. Limon kremalı sakızlı parfe' yi servis ederken üzerine parçalanmış bisküvi serpin.
Limon kremalı sakızlı parfe tatlısına ananas yerine muz koyabilirsiniz.
Çilekli parfe tarifi için tıklayın.
Teşekkür ederiz.