Karamel Soslu Ve Dondurmalı Ayva Tatlısı

Karamel Soslu Ve Dondurmalı Ayva Tatlısı
23 Ekim 2023

Karamel soslu dondurmalı ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız tarifi okumaya devam edin. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamel Soslu Ve Dondurmalı Ayva Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 g toz şeker
  • Yarım litre su
  • 1 ince dilim limon
  • 2 ayva
  • 6 milföy hamuru 

Karamel sos için

  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı su 

Üzeri için

  • 30 g vanilyalı dondurma
  • 1 dal taze nane
Karamel Soslu Ve Dondurmalı Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker, su ve limon dilimini bir sos tenceresine alın. Karıştırarak kaynatın. Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. Ortadan ikiye bölün ve kaynayan şekerli suyun içine ekleyip pişirin. 
  2. Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla inceltin. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip çatalla delikler açın. Pişen ayvaları ince dilimleyip milföy hamurlarının üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 15-20 dakika pişirin. 
  3. Karameli hazırlamak için esmer toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip karamelize oluncaya kadar kısık ateşte pişirin. Şeker karamelize olmaya başlayınca tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından su ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. 
  4. Pişen ayvaları fırından alıp üzerine karamel sos gezdirin. Üzerlerine birer top vanilyalı dondurma ilave edin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo