Yaz mevsiminin en serinletici, damaklarda buz gibi bir serinlik bırakan tatlısı olan dondurmaya kim hay��r diyebilir ki... En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin.
A, B, C vitaminleri, kalsiyum, protein ve fosfor açısından zengin gıdalara sahip olan dondurmayı, özellikle çocuklarınıza yedirmeyi ihmal etmeyin.
PÜF NOKTALARI
- Dondurma yapımında kullandığınız sütün kaliteli ve günlük olması önemlidir. Tercihen keçi veya manda sütü kullanılmalıdır. Laktoz alerjisi olanlar Hindistan cevizi sütünü tercih edebilirler.
- Dondurma yaparken kullanılan tencerenin emaye, bakır veya çelik olması gerekir. Alüminyum tencereler sütün rengini karartır.
- Dondurmayı pişirirken sürekli karıştırmak önemlidir. Bu şekilde en az 10 dakika kıvam alana kadar kaynatmak gerekir.
- Dondurmayı buzluğa koyduktan sonra ara sıra dondurma kaplarını kontrol edip iyice karıştırın. Böylece donan yerler ile donmayan kısım iyice karıştırılmış olur ve sakız gibi uzayan bir hal alır.
- Sık sık karıştırılmayan dondurmalarda buzlaşmalar olur ve dondurmanın tadını bozar.
- Meyveli dondurmaları daha sık karıştırmak gerekir. Çünkü onlar daha çabuk buzlaşır ve erirler, bu bakımdan karıştırma işlemini çok sık aralıklarla yapmak gerekir.
- Meyveli dondurma yapımında meyveler sıcak şuruba atılmamalı ve kaynatılmamalıdır. Çünkü meyvenin lezzeti, besin değeri ve kokusu kaybolur.
- Katkısız, taze, kimyasal ve boyalardan arınmış bir dondurma eksi 18 derecede, maksimum bir ay tazeliğini koruyabilir.
Teşekkür ederiz.