Pekmezli Balkabağı Tatlısı

Pekmezli Balkabağı Tatlısı
18 Eylül 2020

Pekmezli bal kabağı tatlısı yapılışına tarifimizden ulaşın. Alternatif olarak bir diğer pekmezli lezzet olan harire tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pekmezli Balkabağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 kg temizlenmiş bal kabağı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı pekmez 

Üzeri için:

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi 
Pekmezli Balkabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağını yıkayıp istediğiniz gibi dilimleyin. Tabanı düz ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 3 saat bekletin. (Zamanınız yoksa 1 çay bardağı su ilave edip pişirmeye başlayabilirsiniz)
  2. Tencereyi ocağa alın ve önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye 5 dakika kala pekmezi dökün. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz içi serperek servis yapın. 


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo