Cezerye

Cezerye
08 Temmuz 2024

Mersin ve Adana'da yaygın olarak tüketilen cezerye, aslında Osmanlı mutfağından miras kalan lezzetlerden biridir. Havuç, toz şeker ve hindistan cevizi ile hazırlanan cezerye tatlısı, yumuşak kıvamı ve lezzetiyle çay saatlerinde tüketilebilir. Havuçlar önce haşlanır, ardından şekerle kavrulur. Dışı hindistan cevizine bulanarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, cezerye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Cezerye için

Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 200 g fındık
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Cezerye

Nasıl Yapılır

  1. Kabuklarını soyduğunuz havuçları bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. 
  2. Rendelediğiniz havuçları geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edip havuçlar suyunu çekip şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. 
  3. Fındıkları un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin ve havuçlara ilave edip 2 dakika daha kavurun. Cezeryeyi geniş bir kaba yayın. 
  4. Tamamen soğuyup katılaştıktan sonra dilimleyin. Hindistan cevizine bulayarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo