Çikolata Kaplı Lokum Donut

Çikolata Kaplı Lokum Donut
06 Haziran 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çikolata Kaplı Lokum Donut için

Malzemeler

  • 215 g badem
  • 45 g Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı çiğ kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 60 ml akçaağaç şurubu
  • 12 adet (180 g) çekirdeği çıkarılmış taze hurma
  • 2 yemek kaşığı goji berry

Kaplama için:

  • 200 g eritilmiş bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı gül suyu

Üzeri için:

  • Gül yaprağı
  • Kıyılmış Antep fıstığı
  • File badem
Çikolata Kaplı Lokum Donut

Nasıl Yapılır

  1. Badem, Antep fıstığı, kakao, buğday kepeği, akçaağaç şurubu, hurma ve goji berryleri bir mutfak robotunda iyice parçalanana ve karışana kadar çekin. Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar alın, top haline getirip hafifçe düzleştirin ve parmağınızı kullanarak ortasına bir delik açın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin ve hafifçe sertleşmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  2. Çikolatayı ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Donutları tek tek çikolataya batırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve 4 tanesine gül yaprağı, 4 tanesine Antep fıstığı, 4 tanesine ise file badem serpiştirin. Biraz buzdolabında bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo