@kitchenart_ist
16.4 bin takipçi
Beyza yücel
- Yumurtaları ısıya dayanıklı bir kap içerisine kırın ve toz şekeri ekleyerek krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle çırpın. Çırptığınız yumurtaların kabını, içinde su kaynayan tencerenin üzerine oturtarak, kabarıp kıvam alana kadar (6-8 dakika kadar) el mikseriyle çırpmaya devam edin. Bu esnada ocağın altını biraz kısarak suyu kaynatmadan hafifçe tıkırdamasını sağlayın. Bu işlemi çok dikkatli ve ara vermeden yapmanız önemli, aksi takdirde yumurtanın pişmesine ya da çok uzun süre çırparak yumurtanın sosundan ayrılmasına sebep olabilirsiniz. Çırptığınız yumurtalar koyu kıvama geldiğinde ılınması için kenara alın.
- Soğuk kremayı katılaşana kadar iyice çırpın ve bitter çikolatayı eritin. Erittiğiniz çikolatayı oda ısısına gelen yumurtaların içerisine ilave edin ve bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırıp söndürmemeye özen göstererek birbirine yedirin. Çikolatalı karışımı çırpılmış kremanın içerisine 3-4 seferde olacak şekilde ekleyin ve spatulayla alttan katlama yöntemiyle yedirip, homojen bir karışım haline getirin.
- Baton kalıbınızı (15 cmx30 cm) kenarlardan bir miktar taşırarak streç film ile hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Hazırlamış olduğunuz semifreddo karışımını kalıbın yarısını dolduracak biçimde kalıbınıza boşaltın ve üzerini bolca ufalanmış acıbadem kurabiyesiyle kaplayın. Geri kalan harcı ekleyip kenarlardan taşan streç film ile üzerini kapatarak derin dondurucuya kaldırın. Sertleşene kadar, yaklaşık 4 saat derin dondurucuda bekletin.
- Semifreddo yeterince donup kıvama geldiğinde baton kalıbınızı ters çevirerek çıkarın. Rahat kesebilmek için oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra üzerine kakao ve ufaladığınız acıbadem kurabiyeleri serpip, dilimleyerek servis yapın. Semifreddoyu dondurma gibi derin dondurucuda muhafaza etmeniz gerektiğini unutmayın.
Labne peynirli soğuk tatlı tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.