Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç

Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç
01 Aralık 2022

Kış sebzesi sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif.

Okurlarımızdan gelen armutlu roka salatası ve fermente mor soğan tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç için

Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • Yarım karnabahar
  • Bir tane orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 5 kaşık süzme yoğurt (Miktarı artırabilirsiniz)
  • Tuz

Üzerini Süslemek  İçin;

  • 1 tane küçük boy nar
  • 4 tane kırılmış ceviz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç

Nasıl Yapılır

  1. Brokoli ve karnabahar istenen büyüklükte parçalara ayrılır.
  2. Havuç yuvarlak kesilir.
  3. Sebzeler buharda pişirme aparatı ile  istenilen yumuşaklığa gelinceye  kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağına koyulur.
  4. Küçük bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuz koyulur, kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  5. Hazırlanan yoğurtlu karışım servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirilir.
  6. Yağlı sos hazırlanır. Küçük sos tavasına zeytinyağı koyulur ,yağ kızdırılır. Yağ kızdıktan sonra pul biber koyulur.
  7. Ocağın altı kapatılır. (Bu aşamada pul biberlerin çok yanmamasına dikkat edilmeli) Hazırlanan sos servis tabağındaki yoğurtlu sebzelerin üzerine gezdirilir.
  8. Ceviz ve nar taneleri ile süslenerek servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo