Fırında Patates Cipsi

Fırında Patates Cipsi
14 Şubat 2021

İçerdiği fazla yağ, tuz ve katkı maddeleri nedeniyle sağlıklı beslenme rutinimize uymayan cipslerin çok daha sağlıklı bir versiyonunu yaptıım. Ve bir cips tutkunu olarak söylüyorum ki gerçekten aşırı güzel oldu ❤️

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Patates Cipsi için

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz 
Fırında Patates Cipsi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle 2 adet soyulmuş ve yıkanmış patatesi incecik dilimliyoruz.
  2. Doğramak için mandolin rendesi veya patates soyacağından yararlanabilirsiniz. Benim gibi yetenekli olanlar bıçakla da doğrayabilir 😂
  3. İncecik doğradığımız patatesleri ılık suda biraz ovalıyoruz, fazla nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Ardından bir bez yardımıyla iyice kuruluyoruz.
  4. Yağ ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişiyoruz.
  6. Fırına verdikten 15 dakika sonra patatesleri çevirip arkalarının da iyice kızarmasını sağlıyoruz.
  7. 🍟Dilerseniz sonradan baharat da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo