Tarsus Usulü Humus

Tarsus Usulü Humus
11 Ekim 2020

Harika bir meze. Kavrulmuş susam tadı muhteşem oluyor.

Alternatif olarak klasik humus tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Tarsus Usulü Humus için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu 
  • 5 yemek kaşığı tahin 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz 

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam 
  • Zeytinyağı 
Tarsus Usulü Humus

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları bir gece önce ıslatıp tuzlu suda haşlayın.
  2. Haşlanmış nohutların kabuklarını çıkarıp rondoda pürüzsüz hale gelene kadar öğütün. 
  3. Koyu kıvamlı olursa haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip püre haline getirin.
  4. Ardından tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondoda karıştırın. 
  5. Tabağa aldıktan sonra kaşıkla şekil verin. 
  6. Kavrulmuş susam serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo