Mercimek Cipsi

Mercimek Cipsi
03 Nisan 2021

@ipek.bertan İpek Bertan okuyucumuzun tarifiyle sağlıklı bir cips hazırlamaya ne dersiniz? Düşük kalorisi ve lezzeti ile her zevke hitap eden mercimekli cipsleri çok seveceksiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis mercimekli cips yapımına geçebiliriz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, az kalorili kabak cips veya körili badem tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Mercimek Cipsi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze veya kuru baharatlar
  • Çörek otu
  • Haşhaş
Mercimek Cipsi

Nasıl Yapılır

  1. 1 gece önceden ıslatılmış kırmızı mercimeği soğuk suyla iyice yıkayın, süzün ve rondoya alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip iyice çekin.
  2. Cipsin hamurunu elde ettikten sonra diğer malzemeleri ekleyin. Bir kaç tur daha tüm malzemeyi rondodan çektikten sonra tepsiye koyduğunuz yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde iyice yayın.
  3. 200 derece fırında üzeri kızarana 25-30 dakika kadar pişirin. Çörek otunu mümkün olduğunca az ekleyin.

Not: Kırmızı mercimek, zeytinyağı ve tuz ile hamuru yaptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip eklememek tamamen isteğinize bağlı. Bunlar dışında istediği malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Yorumlar
avatar
Hande özbay İPUCU 23 Kasım 2023, 21:55
Arkadaşlar 200 derece fanlı fırında 25 dk sonuç bu…. Siz siz olun sürekli takip edin yanık yerlerin tadı kötü
avatar
Lezzet Dergisi İPUCU 24 Kasım 2023, 12:55
Merhaba, okurumuzdan gelen bu tarifte pişirme süresi fırından fırına göre değişiklik gösterebilir. Özellikle fanlı fırınlarda pişirme süresi daha kısadır. Pişirme esnasında kontrol etmenizi öneririz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo