Etli Pazı Sarma
25 Ağustos 2022

Dakikalar içinde tencerenin dibini göreceğiniz bir lezzet. Sarmanın her türlüsüne cevabım kesinlikle evet 👍 ister üzüm yaprağı, ister kara ister beyaz lahana, isterse pazı.. ister zeytinyağlı isterse etli.. her türlüsü hayır diyemeyeceğim lezzetlerdir. Kendim yaparken üzüm yaprağı dışındakileri küçük kuşbaşı et ile yapmayı tercih ediyorum. Bugün hane halkı kıymalı istedi. Siz  istediğiniz ile yapabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Pazı Sarma için

Malzemeler

  • 3 demet pazı (yaklaşık 45-50 yaprak)
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası (acı da olur)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
Etli Pazı Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Pazıların sapları kesilir ve sıcak suya sokup çıkarılır. Süzgeçli bir kaba alınır. 
  2. Soğan yemeklik doğranır. Kıyma, soğan, bulgur, salçalar, maydanoz, tuz ve karabiber ile iç harç hazırlanır.
  3. Pazıların orta damarları alınır. Büyüklüğüne göre ikiye daha büyükse dörde bölünür. İç harcından koyulur.
  4. Üçgen katlanarak sarılır. (İstediğiniz şekilde sarabilirsiniz) Var da kemikli et yada pazıların sapları tencerenin zeminine koyulur.
  5. Sarılan pazılar dizilir. Salca eklenerek açılan pişirme suyu tencereye aktarılır. Şu miktarı çok fazla olmamalıdır.
  6. Üstüne uygun ebatta ısıya dayanıklı bir tabak kapatılır. Ocakta yaklaşık 1 saat pişirilir. (Pişme süresi miktara göre değişebilir. Kontrol edilmelidir)
  7. Servis tabağına alınan pazıların üstüne yoğurt gezdirilir ve isteğe bağlı olarak pul biber serpilir (yemeğin suyundan da az bir şey gezdirebilirsiniz) (isterseniz sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz) Afiyetle ❤️
  8. Üç demet pazı yaklaşık 50 yaprak, 103 adet pazı sarma yapıldı. Tek öğünde anında tencerenin dibi göründü 🤗😂
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo