Süt Turtası
14 Şubat 2021

Dışı çıtır çıtır baklava yufkası, içinde bol cevizli tarçınlı bir harç ve süt şerbeti ile pişen keyifle yediğimiz bir tatlı oldu. Denemenizi tavsiye ederim ❤️

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Süt Turtası için

Malzemeler

  • 10 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı ceviz / fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Eritilmiş tereyağı

Sütlü şerbet için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
Süt Turtası

Nasıl Yapılır

  1. Pişirme kabına pişirme kağıdı yerleştirilir.
  2. Ceviz yada fındık un haline gelene kadar rondodan çekilir. İçine tarçın ve pudra şekeri koyulup karıştırılır.
  3. Bir adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzeri eritilmiş tereyağı sürülür. Cevizli harçtan yufkanın her tarafına serpilir.
  4. Yufka uzun tarafından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo gül böreği gibi sarılır.
  5. Hazırlananlar tepsiyle dizilir. Kelepçeli kalıp boyutunda kalıba 10 yufka sığıyor.
  6. Benim malzemem ve yerim olduğu için 11 tane hazırladım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  7. Bu sırada süt, yumurta, vanilya ve şeker bir kaba koyulur ve iyice çırpılır. Fırında 15 dakika pişen tatlımız çıkarılır ve sütlü şerbet üzerine dökülür.
  8. Tekrar fırına koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Kalıbından ve pişirme kağıdından ayrılan turta servis tabağına alınır.
  9. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo