- Unları geniş bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın.
- Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, portakal suyu, havuç suyu, su, portakal kabuğu ve zerdeçalı karıştırın. İçine 100 gr aktif mayayı aktarın. İyice karıştırıp un karışımın içine dökün.
- Karıştırıp hamur haline getirin. Biraz yoğurun ve üzerini kapatın. 1 saat sonra hamuru hamur ayağı takılmış (çengel) mikser kabına alın.
- Üzerine 25 gr su ve 1 tatlı kaşığı tuz karışımını dökün. Mikserde hamur İyice pürüzsüzleşinceye kadar karıştırın.
- Derin bir kaba aktarın. 30 dakika ara ile 3-4 katlama yapın. Şekil verip hamur sepetine alın. Buzdolabında 20-24 saat soğuk mayalayın. Yine de hamurun kabarmasını takip edin.
- Fırın içine ekmeği pişireceğiniz cam fırın kabı veya döküm tencereyi boş halde yerleştirin. 250 derecede 20 dakika ısıtın.
- Dolaptan aldığınız hamuru ısıttığınız kaba pişirme kağıdı yerleştirip ters çevirin. Hamurun üstünü kesin. Üzerini kapatın.
- 235 derecede üzeri kapalı önce 30 dakika, sonra üzerini açıp 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. 1 gün sonra kesin.
Bu ekmekte portakal kabuğu olduğu için 2-3 gün sonra portakal kabuğu aroması artacaktır.
Teşekkür ederiz.