Oda sıcaklığında tereyağı ve şeker mikser ile iyice çırpılır ve yumurta eklenir .
Tekrar çırpılır ve portakal kabuğu rendesi, vanilin, kabartma tozu, tarçın, zencefil ,tuz ve yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur.
Buzdolabında 2 saat bekletilir az un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla açıp kalıplarla yada bardakla şekil verilir.
Ben hamuru ikiye bölüp yarısına 1,5 tatlı kaşığı kakao ekledim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin kontrol edin çabuk yanıyor. Herkesin fırını pişirme süresinde değişiklik gösterir. Ben 8-9 dakikada sonra fırından çıkardım.
Çok güzel bir portakal kokusu yayılıyor etrafa kahve ve çayla nefis...Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.