Keçiboynuzu, yeryüzündeki en eski bitki türlerinden biri olmasıyla bilinir. Zengin besin kaynağı, şifa deposu keçiboynuzu içerdiği antioksidan maddelerden dolayı bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi açısından son derece büyük önem arz etmektedir. Halk arasında boynuz, ballı baba, kara altın, harnup gibi isimlerle adlandırılan bitkinin kullanım alanları bir hayli geniş.
Ben de size özel değirmenlerde 200 derecelik ısıda 10-15 dakika boyunca kavrulduktan sonra Amerikan teknolojisi gibi yöntemlerden faydalanarak öğütülüp un haline getirilen boynuzun lif oranı yüksek olması, düşük yağlı bir besin kaynağı olmasından dolayı kendi kafemde yapıp hazırladığım tarifle sizlerleyim.
İnstagram sayfalarım: boynuzagacicafe - ali_khyl takip edebilirsiniz.
Üzeri İçin:
Teşekkür ederiz.