Gingerbread House

Gingerbread House
08 Ekim 2022

Yeni yıl ruhuna yakışır bir kurabiyeden ev.. Hazırlaması biraz uğraştırıcı ama çok keyifli ;)

Hazırlanma Süresi : 5 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Gingerbread House için

Malzemeler

Hamur için;

  • 100 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker/beyaz şeker/hindistan cevizi şekeri
  • 100 ml (1/2 su bardağı) üzüm pekmezi
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (farklı un çeşitlerini yarı yarıya da yapabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karanfil

❄️Royal İcing için;

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Gingerbread House

Nasıl Yapılır

  1. Mutfak şefiniz varsa hamur hazırlamayı onda yapabilirsiniz yoksa çırpıcı ve elle yoğurmaca🤓
  2. Tereyağı ve şekeri ile iyice çırpın. Ardından yumurta ve pekmezi ilave edip güzelce çırpın.
  3. Sonra baharat, karbonat, vanilya ve unun yarısını ilave edip yoğurun.
  4. Hamura unun kalan yarısını da ilave edip ele yapışmayan homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  5. Hamuru yuvarlak hale getirip streç filme sarılı bir şekilde buzdolabında 30 dk dinlendirin.
  6. Hamur dinlendikten sonra düz bir zeminde merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hamuru açın.•
  7. Yapmayı planlandığınız eve uygun parçalar kesin ve kurabiyeleri izi bozmadan fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ısıtmalı & fanlı programda 13-14 dakika pişirin.
  9. Fırından fırında değişiklik gösterebileceği için üzeri hafif kızardığında yanmadan alın.
  10. Kurabiyeleri soğumaya bırakın, sertleşecek.
  11. Bu sırada eğer üzerini süslemek isterseniz royal icing hazırlayın.
  12. Bir kasede yumurta beyazını köpürene kadar çırpın. Sonra limon suyunu ilave edip kar haline getirin.
  13. Ardından vanilya ve pudra şekerini ilave edip çırpın ve sıkma tabancasına alın.
  14. Soğuyan kurabiyeleri dilerseniz direkt tüketebilir, dilerseniz üzerine çizimler yapabilir ya da pudra şekeri serpebilirsiniz.
  15. Ek olarak parçaları birleştirmek için krem şanti kullandım.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo