En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Cacık
Çerkez Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Fırında Gül Mantısı
Fırında Gül Mantısı
elif enul
18 Ekim 2020
Göze hitap eden mantı..
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Rus Çöreği
Şehrazat Tatlısı
Trabzon çikolatası
Kıymalı bazlama
Castagnole
Air fryer'da pişi
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Fırında Gül Mantısı için
Malzemeler
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı:
550 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
2,5 su bardağı sıcak su
Fırında Gül Mantısı
Nasıl Yapılır
3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun.
Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin.
Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Dinlenen hamuru mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde açın.
Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin.
Yuvarlak hamurların 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin.
Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Bir bütün halinde olsunlar .
Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen dörtlü hamurun ortasına serin.
Önce uzun kenarı alttan ortaya kadar katlayıp kıymanın üzerine denk gelecek şekilde katlayın sonra kısa kenardan çevirmeye başlayarak gül şekli verin.
Gül şeklindeki mantıları tabanını yağladığınız bir tepsiye dizin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Pişirme için 200 derecede önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
Mantı pişerken 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı salçayı bir kapta ılık-sıcak suyla iyice karıştırın.
10 dakika sonra fırındaki mantının üstüne sosu dökün ve mantının üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırının derecesini 180 e düşürün.
25-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Fırın Yemekleri
Mantı Tarifleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Börek Tadında Sebzeli Krep
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
70 Dakika
Cookie And Strawberry Cake
Eda’dan tariflerce
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Tortilla Pizza
doğuchef
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Chocolate Chips Cookies
ruya_dilimler
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Patlıcanlı Pizza
Beyazyakayemekleri
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.