Fırında Gül Mantısı

Fırında Gül Mantısı
18 Ekim 2020

Göze hitap eden mantı..

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Gül Mantısı için

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı:

  • 550 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı sıcak su
Fırında Gül Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. 3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun.
  2. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin.
  3. Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  4. Dinlenen hamuru mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde açın.
  5. Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin.
  6. Yuvarlak hamurların 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin.
  7. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Bir bütün halinde olsunlar .
  8. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen dörtlü hamurun ortasına serin.
  9. Önce uzun kenarı alttan ortaya kadar katlayıp kıymanın üzerine denk gelecek şekilde katlayın sonra kısa kenardan çevirmeye başlayarak gül şekli verin.
  10. Gül şeklindeki mantıları tabanını yağladığınız bir tepsiye dizin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  11. Pişirme için 200 derecede önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
  12. Mantı pişerken 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı salçayı bir kapta ılık-sıcak suyla iyice karıştırın.
  13. 10 dakika sonra fırındaki mantının üstüne sosu dökün ve mantının üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırının derecesini 180 e düşürün.
  14. 25-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo