👩🍳 Soğan rendelenir ve suyu sıkılır. Kıyma, yumurta, soğan, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
Misket büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanarak köfteler yapılır. Tereyağı ve zeytinyağı tavaya alınır, ısıtılır. Köfteler yağa alınır ve hafif kızartılır.
Kızaran köfteler güveç kaplarına paylaştırılır.
Ayrı bir tencerede rondodan geçirilmiş domates, sarımsak, tuz kaynatılır. Pürüzsüz olması için tekrar blenderdan geçirilebilir.
Domates sosu güveçlerdeki köftelerin üzerine paylaştırılır. Güveçlerin üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Teşekkür ederiz.