Geleli Kebabı
25 Ağustos 2022

🐑🍆Geleli kebabı 🤎 Malatya mutfağının son zamanlarda daha çok dikkati çeken, lezzetiyle iştah kabartan yemeği olan Geleli Kebabı Osmanlı'dan günümüze gelen lezzetlerden. Közlenmiş patlıcan, bonfile yada kuzu etiyle beraber domates ve yeşil biber kullanılarak yapılan bu kebabın tadına hayran kalıp tekrar yapmak isteyeceksiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Geleli Kebabı için

Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 600-700 gr iri doğranmış kuzu kuşbaşı 
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kişniş
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3  çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Geleli Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Etler sıcak tencerede mühürlenir. Hafif su ve sıvıyağ eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Sıvıyağ, küp doğranmış sebzeler, domates, soğan ve sarımsak eklenir.  Salça su ile karıştırılır ve baharatlar eklenir.
  3. Baharat eklenmiş salçalı su yemeğe aktarılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Közlenmiş patlıcanlar tuz ilave edilerek hafif iri doğranır ve tepsiye alınır.
  4. Pişen etli harç patlıcanların üzerine yayılır. 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Eritilmiş tereyağı ve kuru kekik serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  5. 🧐 Aslına uygun pişirme önerisi; Biberleri tereyağında kavurup, etleri mangalda yaparsanız elbette çok ama çok daha lezzetli olur.
  6. Bu şekilde yaparken; kavrulan biberlere, etler ve domates eklenerek kısa süre kısık ateşte pişirilir.
  7. Ardından közlenmiş patlıcanların üzerine yayılır ve fırına verilir.
  8. 🧐Tarifin aslında kapta biber kullanılmamaktadır. Ben bu sefer kullanmayı tercih ettim.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo