Çiftlik Kebabı

Çiftlik Kebabı
25 Ağustos 2022

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kebap tarifi.. Çiftlik kebabı, dana etiyle hazırlansa da, ben tavuk kullanmayı tercih ettim. Özellikle kalabalık sofralara çok yakışıyor, benden söylemesi.

Alternatatif olarak Arap kebabı, buğu kebabı ve sultan kebabını deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çiftlik Kebabı için

Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
Çiftlik Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak düdüklü tencerenin içine zeytinyağı ve dana etlerini alın ve 2 dakika kavurun.
  2. Et suyunu salmaya başladığında ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  3. Üstüne su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  5. Bu şekilde 15 dakika daha pişirin.
  6. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  7. Patlıcanı alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın.
  8. Biberleri de ince ince doğradıktan sonra, sebzeleri bol yağda kızartın ve kenara alın.
  9. Üzerine bezelyeleri ekleyerek karıştırın.
  10. Isıya dayanıklı fırın tepsisine ilk olarak sebzeleri, ardından pişirdiğiniz etleri suyuyla birlikte ekleyin.
  11. Karabiber ve tuzu ekledikten sonra, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Çiftlik Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dana eti yerine kuzu veya tavuk eti de kullanabilirsiniz.
  2. Haşlanmış bezelye yerine, konservelik hazır bezelye kullanabilirsiniz.
  3. Sebzeleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.
  4. Düdüklü tencere yerine normal tencere kullanacaksanız, pişme süresi uzayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo