Dereotlu Çorba

Dereotlu Çorba
09 Eylül 2020

@firinci_sirine okuyucumuzdan tadı muhteşem bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yaz kış demeden tüketebileceğiniz dereotlu çorba, düşük kalorilidir. Tam buğday unu ve yoğurt ile hazırlanan dereotlu çorbayı, pul biber ve karabiber ile zenginleştirebilirsiniz. Dereotlu çorba nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kabaklı yaz çorbası ve tutmaç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dereotlu Çorba için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1 tutam toz şeker
Dereotlu Çorba

Nasıl Yapılır

  1. Tencerede un ile yağı birkaç dakika kavurun. Suyu ilave edip karıştırın ve iyice kaynatın.
  2. Bir kasede yoğurdu yumurta sarısı ile çırpıp limon suyunu ekleyin.
  3. Kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp sosa ilave ederek karıştırın.
  4. Ardından sosunuzu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
  5. Pişen çorbamıza ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotu şeker ve tuzu ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
  6. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo