Kavanozda Vezir Çorbası

Kavanozda Vezir Çorbası
11 Mart 2022

Deniz Orhun’dan mutlaka denemeniz gereken şahane bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Kuru fasulye, pastırma ve tavuk göğsü ile hazırlanan vezir çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Süt çorbası ve darı çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavanozda Vezir Çorbası için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 1/2 tavuk göğsü (Küçük doğranmış)
  • 3 dilim pastırma (Küçük doğranmış)
  • 1 avuç taze soğan (Doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı közlenmiş biber (Doğranmış)
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kavanozda Vezir Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Domates ve salçayı mutfak robotundan geçirin.
  2. Bir tencerede soğan ile sarımsağı tereyağ ve sıvı yağ karışımında kavurmaya başlayın. Daha sonra közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.
  3. Bu arada tavuk parçalarını bir tavaya alarak kekik, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra hafifçe kavurun ve haşlanmış fasulye, domates karışımı ile birlikte tencereye ekleyin.
  4. Tavuk suyu ilavesinden sonra pastırmaları da ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo