- Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
- Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp zar şeklinde kesin.
- Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Her mantarı fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
- İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp şeklinde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.
- Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.
Dilerseniz bu tarifin farklı bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.