Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı Kabak Yemeği
25 Ağustos 2022

Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan ve yaz aylarında sık sık tüketilen kabak, mücver, kabak çiçeği dolması, kıymalı kabak mantısı gibi birbirinden lezzetli tariflerde kullanılır. Hafif, düşük kalorili ve doyurucu bir besin olduğu için kilo vermeye yardımcı olur. İşte, bu şifa dolu sebzeyi bu kez kıymalı kabak yemeği tarifinde kullanıyoruz. Hem öğle, hem de akşam menülerine konuk olan kıymalı kabak yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kıymalı Kabak Yemeği için

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kasığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet dereotu
Kıymalı Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısındığında yemeklik doğranan soğanlar eklenerek kavrulur.
  2. Sarımsaklar ezilir ve soğanların ardından sarımsak eklenir.
  3. Sarımsak ve soğan pembeleşince, üzerine kıyma eklenir ve kavrulur.
  4. Domates salçası da eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Kabaklar yıkanır kabukları soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır, tencereye eklenir.
  6. Domates küçük ve küp küp doğranır ve tencereye alınır, bütün malzemeler karıştırılır.
  7. Malzemelerin yarısına denk gelecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  8. Dereotu yıkanır ve ince ince kıyılır, yemek piştikten sonra eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Kıymalı Kabak Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte verilen sıralamaya göre malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  2. Yemeğe kabakları pişirebilecek ölçüde su eklemeniz yeterli olacaktır.
  3. Dilerseniz, yemeğe pul biber de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo