Cevizli Tavuk

Cevizli Tavuk
15 Mart 2023

Protein deposu olarak bilinen tavuk; fırında tavuk veya tavuklu börek gibi tariflerde kendine yer bulur. Dünyada en çok tüketilen et ürünlerinden biridir. Özellikle yılbaşı menüsü ve özel davet sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kolesterol ve tansiyon değerini dengede tutan bu besin; haşlama, kızartma veya ızgara gibi yöntemlerle pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, çerkez tavuğu olarak bilinen ve ana yemek olarak servis edilen cevizli tavuk tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Cevizli Tavuk Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon cevizli tavuk, yaklaşık 105 kaloridir. Fosfor, demir ve potasyum bakımından zengin olan bu tarife, diyet ve sporcu listelerinde de yer verebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Cevizli Tavuk için

Malzemeler

  •  4 adet tavuk budu (İsterseniz tavuk göğüs eti de olabilir )
  • 1 orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı acıka
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Abısta için:

  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı mısır unu
Cevizli Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Üzerine, iyice yıkayıp süzdüğünüz tavuk etlerini ilave edin.
  2. 1 tatlı kaşığı acukayı da ekleyin, kavurmaya başlayın. 10 dakika kavurunca 4 bardak sıcak suyu ilave edin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuk etleri pişerken abıstayı hazırlayın. Küçük bir tencereye suyu aktarın.
  4. Kaynayınca mısır ununu ilave edin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Cevizi robota alıp yağı çıkana kadar iyice çekin (Ceviz çekildikçe birbirine yapışmaya başlaması gerek).
  6. İçine sarımsak ve kalan 1 tatlı kaşığı acukayı da ekleyip çekmeye devam edin. Bu işlem sonucunda hepsi bir top haline gelecektir.
  7. Yeni harcınıza kalan abıstanın tamamını ekleyerek robotu çalıştırın. Hepsi birbirine yapışıp top olmaya başlayacaktır.
  8. Hazırladığınız harca daha önce pişirdiğiniz tavukların suyundan 3 kepçe kadarını ekleyip robotu çalıştırın.
  9. Diğer yandan servis tabağına tavuk etlerini alın. Robottaki boza kıvamındaki sosu tavuk etlerinin üzerine döküp iyice karıştırın. Şimdiden afiyet olsun
Servis Önerisi

Cevizli tavuğu, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Cevizli tavuğu hazırlarken hem but, hem de göğüs eti kullanırsanız yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
  • Soğanı parçalar halinde kalmaması için, mutlaka rendeleyin.
  • Kullanacağınız cevizlerin taze olmasına özen gösterin. Yağı çıkarılmış ceviz, daha iyi sonuç verir.
  • Hazırladığınız cevizli tavuğu kapalı can kavanozlarda saklayabilirsiniz. 2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo